Open Coffee Vught en Cromvoirt

Wat doe je als beginnende ondernemer? Je gaat de boer op en gaat jezelf profileren als ondernemer. Immers jij bent je zaak en de degene die het beste kan vertellen wat je doet en waar je voor staat. Opdrachten worden aan de persoon zelf gegeven (lees: gegund) en daarom moet je je als ondernemer onderscheiden van de rest. Profileren doe je niet via een website, achterover te leunen en vanachter het glas de geraniums te bestuderen. Je moet gaan netwerken. Maar hoe vind je je weg in het oerwoud van netwerkclubs die vaak allemaal geld kosten en in meer of mindere mate verplichte aanwezigheidsplicht hebben. Waar te beginnen???

Met die vragen worstelde Noortje Niessen ook toen ze in het voorjaar van 2012 met haar onderneming startte. Noortje begon her en der in de regio Open Coffees te bezoeken. Vrijwel ieder dorp of stad heeft wel een Open Coffee en ze zijn allen anders van opzet en karakter. Hoe leuk zou het zijn als zoiets ook in Vught zou komen? Maar hoe pak je zoiets aan en waar is in Vught behoefte aan? Zoiets kan je niet alleen. Daarom plaatste Noortje een oproep op de LinkedIn-site “Mensen uit Vught” een oproep om dit samen met een aantal anderen op te zetten. Binnen een mum van tijd sloten de andere dames van het organiserend comité zich bij Noortje aan.

Patricia stuurde binnen 10 minuten na het plaatsen van de oproep de treffende reactie: “Ik weet niet wat de Open Coffee is, maar koffie drinken kan altijd. Wanneer spreken we af?” Met haar creatieve en ondernemende persoonlijkheid draagt zij vaak ideeën aan. Ook Esther kwam erbij en zij verzorgt met veel enthousiasme en kennis van zaken het ITgebeuren in de groep. Dankzij haar is onder  andere deze website tot stand gekomen. Fyke wendt haar coachingsvaardigheden ook aan in de groep. Bij haar kunnen we altijd terecht voor raad en positieve feedback, maar ze geeft ook duidelijk aan wanneer de geopperde ideeën te dol worden. Cheryl is met haar immer kritische noot degene die de puntjes op de “i” zet. Zij staat altijd voor ons klaar en zorgt dat de dingen geregeld worden die geregeld moeten worden.

De diversiteit in achtergrond en persoonlijkheid van de dames in het organiserend comité levert een hele leuke dynamiek op in de groep. Alhoewel het soms best een hoop geregel is om iedere keer alles voor elkaar te krijgen en het soms best wat tijd in beslag neemt krijgen we er allemaal positieve energie van. Zowel van elkaar als ook van de feedback die we van onze bezoekers krijgen. Achteraf hoor je van de bezoekers wat de Open Coffee hen op heeft geleverd. De ene bezoeker haalt er energie uit om door te gaan door naar de verhalen van de andere bezoekers te luisteren. Voor andere bezoekers levert het concrete opdrachten of leuke contacten op. Als organiserend comité maken wij ons sterk om het open karakter van de Open Coffee te behouden.

Tot Open Coffee!

Fyke, Noortje, Cheryl, Patricia en Esther

Twitter: @OpenCoffeeVught

LinkedIn:

http://www.linkedin.com/groups/Open-Coffee-Vught-en-Cromvoirt-4459439/

Open Coffee Vught

Open Coffee Vught en Helvoirt